Daglig träning Balettakademien och Danscentrum Stockholm

Caroline Pyo soon Byström

Caroline Pyo soon Byström arbetar som dansare och koreograf med sin bas i Stockholm. Hon är utbildad vid SEAD (Salzburg Experimental Academy of Dance), ATW i Giessen och vid Masterprogrammet i Koreografi på Stockholms konstnärliga högskola. 

Som dansare har hon sedan 2014 arbetat med Weld company och där framträtt i verk och arbetsprocesser av t.ex. Julian Weber, Litó Walkey, Georgia Vardarau, Matthias Sperling, Alice Chauchat, Rebecka Stillman, Tova Gerge & Britta Kiessling och Frédéric Gies. Hon har de senaste åren samarbetat med bildkonstnär Bernadette Wolbring, dansare Andrea Svensson, performer&koreograf Antje Velsinger, Sebastian Lingserius och ljuddesigner Franz Edvard Cedrins. 

I Carolines konstnärliga praktik finns ett kontinuerligt intresse av och närhet till det talade ordet och språkets materialitet i relation till kropp. Och hon har sin bas i somatiska praktiker. Nyligen har hon undersökt privata rum, och genom en hyperintim praktik mellan två kroppar tog hon upp frågor kring: makt och samtycke; koreografens roll och dansarens roll och publikens samtycke. 

Hennes erfarenhet som samarbetspartner, yttre öga och dansare för andra personer är en grundläggande del i hennes verksamhet.