Daglig träning Balettakademien och Danscentrum Stockholm

Daglig träning

Priser för Daglig Träning (HT21)

Priserna är nedsatta för att stötta dansare och koreografer genom pandemin.

Enstaka klass –  150kr
Klippkort (5ggr) – 750 kr  / 600 kr
Terminskort – 1600kr/ (1500kr) / 1500 kr (1400 kr om du är medlem i Danscentrum Stockholm) .

Daglig Träning söker nya referenspersoner!

Den Dagliga träningen i Stockholm arrangeras av Balettakademien och Danscentrum Stockholm. Daglig träning finansieras med avgifter från deltagarna samt bidrag från Statens Kulturråd.

Referensgruppen består av 9 professionella frilansande dansare i olika stadier av karriären. Referenspersonerna rekryteras av Balettakademien (3st), Danscentrum Stockholm (3st) och Scen och Film (3st). Referensgruppen är rådgivande till schemaläggningen av coacher i de tekniker som erbjuds: Balett, Jazz/Commercial, Samtida/Nutida. Även alternativa träningsformer eller koncept som kan användas som verktyg av den professionella dansaren är intressanta. Klicka här för läsa om referensgruppen: http://www.dagligtraning.se/dagligt-traning-…/referensgrupp/

Nu söker Danscentrum Stockholm, Balettakademien och Scen och Film fyra nya personer som ska ingå i referensgruppen. 1 st (Jazz/Commercial), 1 st (Samtida/Nutida), 2st (Balett). Den vi söker ska antingen ha genomgått en godkänd minst 3-årig dansutbildning alternativt kan styrka motsvarande utbildningsnivå genom erfarenhet och praktiserande då vi vet att det finns många vägar att nå en professionell nivå inom dans och koreografi. Du kan även ha arbetslivserfarenhet som professionell dansare under de senaste två åren.

Vill du vara med att forma och utveckla den Dagliga träningen i Stockholm?

SÖK SENAST 6 September 2021!
Skicka din intresseanmälan med en kort presentation och varför du vill vara del av referensgruppen för Daglig Träning (max 650 tecken), komplettera med CV till:

Balett: Pontus.sundset-granat@folkuniversitetet.se
Samtida/Nutida: Erik@dcsthlm.se
Commercial/Jazz: Johan.forsberg@folkuniversitetet.se

Angående Covid-19

Balettakademien och Danscentrum Stockholm följer båda Folkhälsomyndighetens riktlinjer men har lite olika förutsättningar i hur lokalerna ser ut samt övriga människor som rör sig där och därför är det lite skillnader i riktlinjer.

Balettakademien gäller följande:

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter utan ska stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningsaktivitet ska man gå hem direkt.

 • Äldre, främst de över 70 år bör undvika offentliga miljöer och minska sociala kontakter och ska därför inte delta i gruppaktiviteter inomhus.
 • På Balettakademien görs inga moment med närkontakt, ingen partnering och ingen kontaktimprovisation.
 • Omklädningsrum ska inte användas.
 • Var ombytt hemma och ha överdragskläder du kan ta av här.
 • Dela inte vattenflaskor.
 • Tvätta händer noggrant och ofta.

Danscentrum gäller följande:

  • Kom ombytt
  • Ta med egen handduk så att du kan torka av ansiktet utan att behöva komma i kontakt med slemhinnor som via mun, näsa och ögon
  • Uppehåll er inte i foajén då det lätt blir trångt där
  • Max 2 personer i omklädningsrummet åt gången
  • Håll 2 meters avstånd till alla hela tiden
  • Tvätta händerna 30 sekunder med tvål innan och efter klass
  • Duscha helst inte hos oss
 • Värd för Daglig Träning spritar handtag och rengör golvet efter klass
 • Om du har någon typ av symptom eller känner dig hängig, stanna hemma!
 • En trygg miljö skapar vi tillsammans! Samtliga deltagare och Danscentrum Stockholms personal behöver hjälpas åt för att hålla riktlinjer och rutiner.

För professionella yrkesverksamma dansare

Det ställs stora krav på den professionella dansaren av idag. Det gäller att behärska ett flertal olika estetiska inriktningar. Ju mer dansaren kan tillgodogöra sig desto fler möjligheter till jobb.

Den dagliga träningen i Stockholm samordnas av Balettakademien och Danscentrum Stockholm. Vi erbjuder ett brett varierat utbud av olika aktuella tekniker men även äldre, väl fungerande träningsmetoder. Detta för att omfatta så många av de yrkesverksamma dansarna som möjligt och hålla träningen relevant.

Daglig träning finansieras med avgifter från deltagarna samt bidrag från Statens Kulturråd.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]