Daglig träning Balettakademien och Danscentrum Stockholm

Balettakademien Stockholm

BALETTAKADEMIEN I STOCKHOLM grundades 1957 och har utvecklats till en av Nordens ledande dansskolor. Många av Sveriges mest framgångsrika dansare, musikalartister och koreografer har utbildats på Balettakademien. Efter avslutad utbildning har elever från Balettakademien engagerats i kompanier som Cullbergbaletten, Nye Carte Blanche, E.L.D, Norrdans, Skånes Dansteater, Göteborgsoperan, Bounce och Modern Jazz Dans Ensemble, eller i någon svensk musikalproduktion. Många av våra tidigare elever arbetar också internationellt inom olika genrer.

Balettakademien i Stockholm var den första yrkesinriktade dansskolan utanför Operan där utbildningen var helt inriktad på klassisk balett to . Det fanns också ett behov av mångsidigt utbildade dansare till musikaler, shower och modern koreografi. Balettakademien ville ge möjlighet till en allsidig utbildning som förutom klassisk balett omfattade även fridans och jazz. 1960 introducerade Balettakademien jazzdansen i Sverige, både som undervisning och på scen.

Under de femtio år som gått har Balettakademien vuxit och utvecklats, hela tiden med fokus på bredd och mångsidighet. Nu är vi inne på vårt femte decennium med oförminskad styrka och inspiration! Många lärare, casino city koreografer och musiker har verkat framgångsrikt både inom och utanför skolan. Balettakademien har spelat en viktig roll för svenskt dansliv och för de stora förändringar som har skett sedan skolans start.

Här finns bästa möjliga förutsättningar och en stimulerande miljö för dans och kreativt skapande.

Kontakt: ba.sthlm@folkuniversitetet.se