Daglig träning Balettakademien och Danscentrum Stockholm

Jakob Pang Isaksson

https://ansok.dansalliansen.se/workshop/sommartraning-tai-chi

Jakob Pang Isaksson är dansaren som 2010 flyttade till ett berg i Kina. Under 3 år bodde han och studerade med daoistiska munkar och lärde sig om kropp och rörelse i harmoni.

Nu 10 år senare är han en av få västerländska utövare som får kalla sig mästare i Kung Fu, Tai Chi och Qigong. I kinesiska kampkonster börjar rörelserna inifrån kroppen. Struktur, förståelse för kraft tillsammans med smidighet skapar rörelser som har fascinerat i 1000-tals år. Vi kommer att fokusera på Spiral Gong som är en spännande träningsform för styrka, smidighet, andning och flow. Det här är grundläggande träning som inte är stilspecifik utan återfinns såväl i Tai Chi, Qigong och egentligen all form av rörelse. 

Tai Chi är ett skonsamt sätt att träna upp balans, styrka och smidighet. Till skillnad mot den bild många har av Tai Chi går inte alla övningar långsamt. Träningen har flera olika moment som till exempel avslappning och meditation, men även styrka, stretch, självförsvar och de koreograferade formerna. Tai Chi passar för alla och är en rolig och varierande träningsform.