Daglig träning Balettakademien och Danscentrum Stockholm

Johanna Fröjd

Bio: 

Johanna Fröjd, är danskonstnär och baserad i Stockholm. Framförallt är hon inspirerad av house kultur med dess sociala och kulturella kontext och aspekt. Där utforskar hon freestyle dans inom olika fält både sceniskt, på klubb, jam, battle och som pedagog.

Det senaste året har hennes arbete kretsat kring det rituella, som när dans tar plats i kropp och sinne, och möjliggör förändring och utveckling hos deltagaren. I detta utforskade skapandes även verket Skiftet (2021).

Som dansare har hon bland annat medverkat i verken, Figuren (2021), Tillvaron (2020), Fill Me In (2017) och under 2022 medverkar som dansare i verket Festen av Viktor Fröjd. Hon arbetar även som lärare på Åsa folkhögskola och är medlem i danskollektivet De La Vibe.

Johanna har utbildat sig på Åsa Folkhögskola och har en kandidat i demokrati och mänskliga rättigheter från Enskilda högskolan i Stockholm.

Om klassen: Puls, Rytm & Freestyle 

Med förankring till house traditionen kommer vi under mina klasser utgå ifrån pulsens och rytmikens kraft. Vi kommer arbeta tekniskt med olika lager av rytmik och textur samt utforska vår egen freestyle och kreativitet i samklang med house musik och varandra.