Daglig träning Balettakademien och Danscentrum Stockholm

Olof Westring

olof_westring_600Olof Westring avslutade nyligen sin karriär som premiärdansare vid Kungliga Baletten på Operan där han har varit anställd sedan 1991. Han är också utbildad balettpedagog vid Dans- och Cirkushögskolan. Olof har arbetat professionellt i huvud- och solistroller i de flesta stora klassiska baletterna på Operans repertoar som Prinsen i Svansjön, Romeo i Romeo och Julia, Solor och Bronsguden i La Bayadère, Albrecht i Giselle, Basilio i Don Quijote, James i Sylfiden, Kolaren i Nötknäpparen, Theseus/Oberon och Lysander i En midsommarnattsdröm m.fl.

Olofs repertoar omfattar även neoklassiska och moderna verk av koreografer som Mats Ek, Jiri Kylian, Twyla Tharp, Niels Christe, Frederick Ashton George Balanchine, Kenneth MacMillan, Ulysses Dove mfl. Han har även dansat i repertoaren på Drottningholmsteatern där han bl.a. dansade Jason i Ivo Cramérs uppsättning av Jason och Medea. Han har turnerat i Sverige, Europa, Nord och Sydamerika samt Asien med Kungliga baletten och har även gästspelat i Barcelona, Köpenhamn, Munchen, Vilnius, Japan samt på Covent Garden i London.

Titelrollen i baletten Gustav III skapades för Olof och signaturbilden från baletten med Olof som motiv, kom ut på frimärke 2012, och valdes 2013 till världens vackraste frimärke.